Landshövdingen Maria Norrfalk. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio.
Landshövdingen Maria Norrfalk. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio.

Norrfalk slår ifrån sig kritiken

Norrfalk: "Småaktigt"
1:07 min

Maria Norrfalk har tidigare kritiserats för att arbeta för lite mot miljömålen i länet – samtidigt som hon sitter i WWF:s förtroenderåd. Men den kritiken slår Maria Norrfalk ifrån sig.

– Egentligen tycker jag det är småaktigt. För på samma vis som jag sitter i WWF:s förtroenderåd, så råkar jag också vara medlem i jägareförbundet – utan att jag på något sätt företräder dem. Jag är ämbetsman  mitt yrke och då företräder jag staten och ingen annan.

Landshövdingen Maria Norrfalk menar att hon inte förträder Världsnaturfondens organisation och inte heller behöver anta deras grundvärderingar om förvaltning om skog och rovdjur – inte ens som vice ordförande i organisationens förtroenderåd.

Norrfalk menar inte heller att hon går skogsindustrins ärenden.

– Jag går inte skogsindistrins ärenden på det viset, men skogsindustrin är oerhört viktigt för Dalarnas utveckling. Och på det viset är det viktigt att jag jobbar för deras utveckling. Men det innebär inte att man inte ska ha utveckling på naturvårdssidan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".