Åsa Rydell anser att landshövdingen inte stöttar kommunens miljömål
Åsa Rydell anser att landshövdingen inte stöttar kommunens miljömål.

Kritik mot Norrfalk - stöttade inte Leksands miljömål

Kommunekolog: "Trodde inte jag hörde rätt"
1:00 min

I en inspelad föreläsning från förra året så ralejerar Norrfalk om de miljömål som Leksand kommun har satt upp. Lekands kommunekolog Åsa Rydell menar att Norrfalk inte stöttar kommunens arbete.

– Jag trodde inte att jag såg och hörde rätt. Att landshövdingen Maria Norrfalk står i ett offentligt sammanhang och sprider rena lögner, säger Åsa Rydell till P4 Dalarna.

Det var i april förra året som Maria Norrfalk deltog på konferens vid Kungliga skogs- och lantbruksakademin. På frågan om hur man ska jobba lokalt med naturvårdsfrågor, menar Norrfalk att de miljömål om att avsätta 20 procent skog i Leksands kommun dels är orealistiska, men att målen också skulle kosta en miljard kronor.

Sen tillägger Norrfalk i inspelningen att målen hade stoppats – vilket de inte alls har gjort, utan de finns fortfarande kvar, förklarar Åsa Rydell.

– Jag blir bedrövad, samtidigt som tycker jag det är bra att hennes inställning kommer fram som vi naturvårdare oftare stöter på. Hade hon haft en annan inställning så hade hon väl kontrollerat uppgiften.

Maria Norrfalk menar själv att inspelningen är gjord för nära ett år sen, men står fast vid uppgifterna om Leksands kommuns miljömål. Och Norrfalk menar också att hon ständigt jobbar mot miljömålen.

– Jag jobbar mot miljömålen dagligen. Vi har sexton miljömål och de finns med i all verksamhet på något sätt som vi driver, säger Norrfalk till P4 Dalarna.

Hör Maria Norrfalks svar här nedanför.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".