Rotsakswrap med asiatisk vändning. Foto: Sara Nyström
Rotsakswrap med asiatisk vändning. Foto: Sara Nyström

Rotsakswrap med asiatisk vändning

Rotsaker finns i alla de slag och former. Det är lätt att variera och ganska billigt. Kocken Sara Nyström tar dessa primörer till en ny nivå och ger dem en asiatiskt touch.

För 4 wraps 

4 wrap tortillabröd

150 gr palsternacka

150 gr rotselleri

150 gr morot

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 msk olja

Salt 

Skala och grovriv palsternackan, rotsellerin och moroten och lägg den sedan i en stekpanna. Hacka löken fint och pressa vitlöksklyftorna och tillsätt även dessa till stekpannan. Häll i oljan och stek dem under ca 5-7 minuter, det skall vara lite kärna kvar i grönsakerna. Dra åt sidan och smaka av med salt. 

2 dl crème fraiche alt turkisk yoghurt

0,75 - 1 dl sweet chili sås (beroende på hur het man vill ha den) 

Blanda bara i en skål och smaka av för att få rätt hetta.

Salladsblad

Färsk koriander

Limeklyftor

 Sen är det bara att montera ihop. En tortillawrap i botten, några krispiga salladsblad, ordentligt med rotsaker och toppa med chilicrèmen, strö över ordentligt med koriander och pressa en limeklyfta på det hela. Vik ihop och ät på studs.

Mer om Saras recept

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".