Foto: Falun2015.
Foto: Falun2015.

VM-artister får ersättning

Efter debatt har det nu beslutats att artister, som uppträder under medaljutdelningen i samband med VM i Falun, ska få ekonomisk ersättning.

– Vi hade från början inte planerat någon artistunderhållning i samband med medaljceremonierna. Dock väcktes idén om att även ha musikunderhållning för att skapa en bra och positiv stämning. Eftersom vi inte hade någon budget för musikunderhållningen tog vi, i samråd med artisterna, ett beslut om att ge artisterna möjlighet att spela inför VM-publiken utan ersättning. Vi har nu tagit till oss av den kritik vi har fått för detta och kommer att ersätta artisterna genom att göra omprioriteringar, säger Rony Forsberg, evenemangschef Falun2015, i ett pressmeddelande.

I samband med skid-VM kommer en stor scen byggas upp på Stora Torget i Falun. Efter debatt om att det är fel att inte ge de uppträdande artisterna ekonomisk ersättning, har VM-organisationen nu tagit beslut om att ersätta artisterna.

Per Staffas, som är bokningsansvarig för Falun2015, instämmer i att VM-organisationen nu tänkt om.


 – Vi trodde att vi gjorde något bra när vi erbjöd band från Dalarna att spela på scenen inför prisceremonierna. Det gjordes i samförstånd med banden. Varken vi, eller banden, hade kunnat föreställa oss att detta skulle förorsaka någon debatt. Vi har nu tänkt om i frågan och ger ekonomisk ersättning till banden, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".