Calle Halfvarsson. Foto: TT.
Calle Halfvarsson. Foto: TT.

Halfvarssons första SM-guld

Calle Halfvarsson, FalunBorlänge, var klart bäst när det kördes 15 km fritt vid SM i Örebro. Det här var Halfvarssons första SM-guld i karriären.

Redan från start visade Calle en enorm fart och skaffade sig ett stort övertag på övriga, inklusive de VM-aktuella åkarna.

- Jag hade bestämt mig för att vinna. Kanske var jag lite väl taggad i början, men satsningen höll. Sedan måste jag tacka min klubbkompis Simon Andersson som drog mig in i mål på slutet, sa Calle till SVT.

I mål var Calle hela 38 sekunder före Hudiksvallsåkarna Daniel Rickardsson, och 41 sekunder före Anders Södergren. För Calle Halvarsson var det här en stor dag, dels för segern i sig, dels för att det var Sågmyrakillens första SM-guld i karriären.

Bakom Calle kom klubbkompisen Simon Andersson på en fin fjärdeplats. Martin Johansson, IFK Mora, blev sjua och Malungs Erik Andersson blev åtta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".