LIF
Foto: Scanpix.

Jobs ny sportchef i Leksands IF

Tore Jobs: "Gör man ett bra jobb så får man stanna"
4:34 min

Från och med i morgon tillträder Leksandsbekantingen Tore Jobs som tillförordnad sportchef i Leksands IF. Klubben förhandlar med två kandidater om en långsiktig lösning. 

– Tore är en van förhandlare och har en gedigen erfarenhet. Han har god förankring i bygden och kommer att göra stor nytta för vår förening, säger klubbdirektör Kjell Kruse i ett pressmeddelande.

Och fortsätter: 

– Vi söker en långsiktig lösning, men ingen av de kandidater som vi förhandlar med kan börja med så kort varsel som vi önskar. Därför kommer vi att ta in Tore nu. Det är viktigt att vi får in någon som omgående kan ta över det sportsliga ansvaret från Andreas Appelgren och inleda förhandlingar med spelare och ledare inför kommande säsong.

Tore Jobs själv hoppas få fortsätta inom Leksands organisation:

–  Vi har sagt att vi ska prova oss fram i tre månader och se hur allting fungerar. Gör man ett bra jobb så får man stanna, gör man ett mindre bra jobb så får man inte det. Det är upp till mig att göra ett bra jobb, säger Jobs. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".