SSAB i Borlänge
Foto: Eva Rehnström/Sveriges Radio.

SSAB varslar 210 anställda i Borlänge

Hör Olavi Huhtala, divisionschef för SSAB Europe kommentera varslet
2:21 min

SSAB har idag lagt ett varsel som berör 210 medarbetare vid produktionsenheten i Borlänge. Anledningen till varslet är att företaget föreslår att produktionen av galvaniserad plåt och färgbelagd plåt i Borlänge ska läggas ner. 

SSAB skriver i ett pressmeddelande:

Med den här strukturförändringen optimerar och renodlar SSAB Europe produktionen av vissa produkter till olika produktionsorter. Det strategiska målet med den här förändringen är att produktionen i Borlänge i framtiden ska specialisera sig på varmvalsade och kallvalsade produkter av tunnplåt.

SSAB kommer nu att inleda förhandlingar med de anställdas fackliga representanter. Förhandlingarna berör 210 medarbetare av totalt 2 100 anställda vid SSAB:s produktionsenhet i Borlänge.

– Det är alltid tråkigt att behöva komma med besked om nedskärningar, men efter en omfattande analys av olika alternativ utifrån rådande marknadssituation, anser vi att det här är ett nödvändigt steg för att optimera vår verksamhet, och i förlängningen för att komma tillbaka till långsiktig lönsamhet. Vi kommer att arbeta aktivt för att stötta de medarbetare som berörs av den här neddragningen, säger Olavi Huhtala, divisionschef för SSAB Europe, i pressmeddelandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".