Säkerhetschefen  Anders Nordahl vid Landstinget Dalarna
Säkerhetschefen Anders Nordahl vid Landstinget Dalarna. Foto: Eva Larsen.

P-platser vid Falu lasarett i riskzonen under skid-VM

Landstingets säkerhetschef Anders Nordahl: "Vi kan inte förhindra VM-besökare att parkera här"
2:03 min

Om lite drygt två veckor invigs skid-VM i Falun och det kan bli bekymmer med parkeringsplatser när närmare 200 000 personer väntas besöka Falun under VM. Och ett ställe där det verkligen kan bli problem är parkeringen vid Falu lasarett.

Redan idag kan det vara svårt att få parkering vid Falu lasarett. När Dalanytt besöker en av parkeringarna vid Falu lasarett är det så gott som fullt.

- Det var jättesvårt, jag tror jag åkte runt i tio minuter, säger Borlängebon Kathrin Tinnerholm Byberg.

Och värre väntas det ju bli i och med alla besökare under skid-VM. Men Landstinget Dalarna gör en del för att underlätta under de två veckorna, säger säkerhetchefen Anders Nordahl:

– Vi kan inte förhindra att VM-besökarna parkerar här, men vi hoppas på förståelse till att det är till för våra besökare.

Säkerhetsvakter ska finnas vid varje infart och det blir skyltar både på svenska och engelska att enbart besökare och patienter är välkomna. Men flera är tveksamma till att det kommer att fungera.

- Det är säkert många som smiter igenom ändå, det är nog svårt att hålla koll på alla, säger Falubon Kerstin Enblom.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".