Leksands Johan Ryno jublar
Leksands Johan Ryno jublar. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Johan Ryno förlänger till 2020

Leksands kanske största stjärna, Johan Ryno, har under vintern ryktats vara på väg bort från klubben. Nu stannar istället den landslagsmeriterade forwarden i Leksand, och skriver ett unikt femårskontrakt till 2020. 

– Efter en långdragen process som har pågått under en tid är det mycket glädjande att Johan med familj nu har bestämt sig för att teckna ett unikt femårskontrakt med Leksands IF. Johan är ett stort föredöme både på och utanför isen, och nu är första pusselbiten lagd för framtidens Leksands IF, säger klubbdirektör Kjell Kruse i ett pressmeddelande. 

Det har bland annat ryktats om att Johan Ryno varit på väg att skriva på för Hv71 nästa säsong, men nu får alltså Leksand behålla anfallaren, som hittills svarat för 36 poäng (12+24) på 43 matcher den här säsongen. 

28-årige Ryno kom till Leksand från Oskarshamn säsongen 2011/12, och ska enligt kontraktet stanna i ytterligare fem säsonger. 

– Fem år är en lång tid, och jag hoppas kunna vara med och på allvar etablera Leksands IF i högsta serien, och tillsammans med laget bli bättre och bättre för varje år. Det är min, liksom föreningens, målsättning, kommenterar Johan Ryno. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".