Jan-Åke Holmdahl, kommunens säkerhetssamordnare,i porten till rådhuset. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg, Sveriges radio.
Jan-Åke Holmdahl, kommunens säkerhetssamordnare,i porten till rådhuset. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg, Sveriges radio.

Hotfull man tog sig in i rådhuset

Säkerhetssamordnaren: "Han ville framföra sitt budskap till politiken"
0:56 min

En man som tidigare dömts för våld mot tjänsteman tog sig in i rådhuset i Falun igår mitt under kommunstyrelsens sammanträde. Situationen bedömdes som hotfull så politikerna beordrades att inte lämna möteslokalen.

– Det var en upprörd kommuninvånare som under kommunstyrelsens sammanträde på något sätt tog sig in i rådhuset och framföra sitt budskap till politiken, säger Jan-Åke Holmdahl, kommunens säkerhetssamordnare.

Det finns glasdörrar vid entrén till Rådhuset som någon behörig måste öppna för att man ska komma in, så teorin är att den här mannen har smitit in efter någon annan. Så nu ska man förbättra säkerhetsrutinerna.

– Men nu läste det här sig väldigt bra för personen i fråga lämnade ju frivilligt byggnaden utan att det uppstod något stök eller bråk, säger Jan-Åke Holmdahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".