Prostitution under VM
Under VM får polisen i Dalarna hjälp med att skanna internet efter misstänkt prostitution. FOTO/MONTAGE: Sofie Lind.

Polisen letar efter misstänkt prostitution på internet under VM

Polisen: "Det är där kontakter och marknadsföring sker"
0:50 min

Prositution blir allt mer vanligt på nätet och nu får polisen i Dalarna extra hjälp att skanna av internet efter prostitution under Skid-VM.

– Det polisen kan göra vid den här typen av brottslighet är att spana på internet, för det är där kontakter och marknadsföring sker. Och den tjänsten har vi beställt från Rikskriminalpolisens IT-brottsenhet, förklarar Stefan Dangart som är presstalesman på Polisen i Dalarna.

Under andra stora mästerskap, som fotbollsvm i Brasilien i somras, så har prostitution förekommit och därför tror inte polisen att skid-VM i Falun kommer att vara ett undantag.

Polisen har sedan tidigare kontaktat hotell och taxirörelser i länet, men får nu också hjälp att skanna av internet, då polisens egna resurser lokalt inte räcker till.

Vad hoppas ni tjänsten ska ge?

-- Helst skulle jag vilja se att det inte visar att det inte förkommer något av den här vidriga verksamheten som det faktiskt handlar om, säger Stefan Dangart.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".