Bra årsbokslut för ABB i Ludvika
Carl-Johan Linér, ABB´s platschef i Ludvika. Foto Stefan Ubbesen.

Stabilt läge för ABB i Ludvika visar bokslutet för 2014

"Stolta över det vi presterat, men vi har områden vi måste förbättra"
0:57 min

När ABB-koncernen idag presenterade sitt bokslut för 2014 över hela världen, så visade siffrorna att läget i stort är stabilt och att framtiden ser ganska ljus ut. Och den bilden stämmer med ABB:s verksamheter i Ludvika.

Bokslutet för koncernen för året 2104 är alltså tillfredsställande för ABB-koncernen och platschefen i Ludvika, Carl-Johan Linér, är nöjd med vad verksamheterna där gav ifjol:

-Verksamheten för ABB i Ludvika är robust. Vi har funnits här i många, många år, och vi är väldigt stolta över det resultatet vi presterat, men vi har områden som vi måste förbättra, säger Carl-Johan Linér.

Exakt vilka verksamhetsområden i Ludvika det handlar om vill Carl-Johan Linér inte precisera idag och på frågan om det nödvändiga förbättringsårgärderna kan komma att innebära till exempel personalminskningar.

-Vi tror inte att vi kommer att varken rekrytera eller minska vår personalstyrka i stora tal, men som sagt, det finns alltid områden vi måste bli bättre på.

Hur ser då du på framtiden för ABB i Ludvika?

-Det som var lite sämre för våran del 2014, det var just själva orderingången, vilket var lite av en negativ överraskning för oss mot dom förväntningar vi hade, men tittar man framåt mot 2015 så tror jag att det finns väldigt goda förutsättningar för att få fler, större projektaffärer.

-På det stora hela är det bra och för sjätte året i rad levererade vi ett starkt resultat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".