FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio.
Rättspsykiatriska kliniken i Säter.

Psykiatrichef om nedläggningshotet: Inte oroad

Per Söderberg: "Tror inte det är ett bra förslag"
3:57 min

Tidigare i veckan kom förslaget från Göran Engström (C) i landstingsstyrelsen att lägga ner rättspsykiatrin i Säter. Per Söderberg, chef för psykiatrin vid Landstinget Dalarna, är dock inte orolig för att detta verkligen kommer ske.

Förslaget att lägga ner rättpsykiatrin i Säter kom tidigare i veckan från centerpartisten Göran Engström som sitter i landstingsstyrelsen. Ett förslag han lägger fram eftersom man måste spara pengar och så menar Engström även att man märker av ökad konkurrens om patienter från bland annat landstinget Uppsala som har presenterat planer på att öppna en egen rättpsykiatrisk avdelning.

Landstinget ska i mitten på mars ta ett beslut om hur det blir med den rättpsykiatriska kliniken i Säters framtid.

Och frågan är: hur orolig är man egentligen på Säter för att det här förslaget ska få genomslag?

– Nej jag är inte alls orolig för det, vi har en bra vård här i Säter, säger Per Söderberg som är chef för psykiatrin vid Landstinget Dalarna.

– Sedan tror jag inte att det är ett bra förslag att flytta patienter och lägga ner en verksamhet som är väl fungerande, fortsätter han.

Landstinget ska i mitten på mars ta ett beslut om hur det blir med den rättpsykiatriska kliniken i Säters framtid.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".