Jonas Gustavsson. Foto: Linn Bäckström
Jonas Gustavsson är en av arrangörerna. Foto: Linn Bäckström.

I helgen hålls SM i pimpel i Falun

Arrangören: "En fjäder i hatten att anordna SM"
1:08 min

Idag drar SM i Pimpel igång i Falun. Tanken var att Falun skulle arrangerat tävlingen förra året, men då höll inte isen.

Jonas Gustavsson är aktiv i Borlänge sportfiskeklubb, och en av de personer som arrangerar helgens tävlingar.

– Det känns riktigt skönt att kunna anordna tävlingen nu. Vi samlade på oss massa priser och sånt förra året, och det hade varit riktigt tråkigt att behöva dumpa det och inte kunna anordna någon tävling, säger han.

Cirka 1000 pimplare kommer att delta i helgens tävlingar som bland annat kommer äga rum på Runn och Ösjön mellan Falun och Borlänge. Jonas Gustavsson berättar att det är en stor tävling som han är stolt över att vara med och arrangera.

– Det känns som en fjäder i hatten att vara med och ordna SM. Det är Sveriges strörsta pimpeltävling, så det kommer bli mycket folk.

Skulle du säga att detta är en publiksport? Eller hur stor uppslutning tror du det kommer att bli?

– Nä, någon publiksport är det väl inte. Men visst kommer det nog lite folk och tittar, om inte annat kommer det väl lite nyfiket folk och tittar på vad som inträffar på sjön, säger Jonas Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".