Oscar Alsenfelt
Oscar Alsenfelt. Foto: Emil Holmgren.

Isfiasko för Alsenfelt och Sallinen

Under fredagskvällen möttes Sverige och Finland i Euro Hockey Tour. Leksandsmålvakten Oscar Alsenfelt stod i det svenska målet och LIF-centern Tomi Sallinen fanns i det finska laget. Men det slutade med fiasko, bruten match - isen höll inte!

När matchen stoppades, några minuter in i den andra perioden, hade Finland ledningen med 1-0. Matchen bröts första gången inför den andra perioden då ismakarna lagade isen i ena änden av rinken.

När spelet sedan kom igång, bröts det igen slutgiltigt efter bara två minuter av period 2, vid problem med isen i den andra änden, och då tröttnade det finska laget på krånglet och flera av spelarna vägrade att fortsätta.

Inför matchen i Västerås valdes också Avesta-sonen Niklas Lidström in i den svenska versionen av Hockey Hall of Fame. Lidström, som inledde sin seniorkarriär i Västeråshockeyn, fick långa applåder av publiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".