Polis. Foto: Kristian Åkergren.
Foto: Kristian Åkergren.

Maskerade män rånade butik i Falun

Klockan 05:20 på måndagsmorgonen, när en anställd skulle öppna butiken vid Rolf Ericsson Bil på Korsnäsvägen i Falun , kom två maskerade män in och tvingade till sig växelkassan. Hur mycket de komm över är oklart.

Hur gärningsmännen lämnade platsen och åt vilket håll de bagav sig är oklart.

Polisen har spärrat av för teknisk undersökning och sedvanligt brottsutredningsarbete pågår. För närvarande finns inga fler uppgifter tillgängliga.

Två maskerade män ska enligt polisen ha väntat på att personalen skulle anlända till arbetet. Därefter ska de ha tvingat sig in.

– Det var en anställd i butiken. De tvingade henne till att öppna kassaskpået för att få tag i växelpengar, säger Göran Lindblom, kommunikatör på Dalapolisen.

Männen bara luvor och masker och i nuläget finns inget signalement på dem. De ska heller inte ha brukat våld eller varit beväpnade.

Efter tillslaget ska männen ha sprungit ner mot Verkstadsvägen.

Polisen har spärrat av för teknisk undersökning och sedvanligt brottsutredningsarbete pågår. Butiken kommer att hållas stängd tills dess.

Hur mycket pengar rånarna kom över är oklart.

Polisen tar gärna emot tips från allmänheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".