Peter Bäcke, ställföreträdande räddningschef på Mora brandkår. Foto: Anna Lindgren
Peter Bäcke är ställföreträdande räddningschef på Mora brandkår. Foto: Anna Lindgren

Många trafikolyckor väntas under sportlovsveckorna

Ställföreträdande räddningschef: "Trafiken ökar väldigt mycket under de här veckorna"
0:59 min

Just nu pågår årets första sportlovsvecka i Sverige och då är det många som åker till Dalarna. Det innebär ett ökat tryck på vägarna och olyckorna blir fler.

Nu är det sportlovstider i Sverige och det innebär fler olyckor i trafiken. Det visar statistik från försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Just den här veckan är det som allra värst då hela 30 procent fler trafikolyckor sker under vecka 7 jämfört med en vanlig vecka. Det handlar främst om kollisionsskador bakifrån som till stor del beror på halt väglag och mycket biltrafik.

Ska man ut på vägarna under sportloven så gäller det att ta det lugnt säger Peter Bäcke som är ställföreträdande räddningschef på Mora brandkår.

– Se till att planera ordentligt, man ska ha god tid på sig. Hellre att det tar lite längre tid att komma upp till sportlovsstugan, än att man blir fördröjd på grund av en olycka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".