Parkeringsautomat
1 av 2
Foto: Scanpix.
Björn Floresjö, transportansvarig. Foto: Salam Abu-Iseifan
2 av 2
Björn Floresjö, transportansvarig under skid-VM 2015 i Falun. Foto: Salam Abu-Iseifan

Parkeringsavgift kan komma att slopas under skid-VM i Falun

Björn Floresjö: "Det är ett antal kronor naturligtvis, som vi tappar i intäkter"
0:53 min

Det kan bli gratis att parkera under skid-VM i Falun. Med en vecka kvar har man inte lyckats värva tillräckligt med volontärer som trafikvärdar att ta hand om, och ta betalt av, parkerande gäster. Det kan innebära att det inte blir någon parkeringsavgift under VM.

Björn Floresjö som är transportansvarig under skid- VM i Falun, är bekymrad över att det inte finns tillräckligt med trafikvärdar. Detta kan innebära att man tvingas slopa parkeringsavgiften.

– Vi måste ta hand om, och få in våra gäster med bilarna in på parkeringsytorna. Det som återstår då, det är ju att vi kanske får ha gratis parkering. Men vi är inte där i dagsläget, säger Björn Floresjö.

Som det ser ut nu med vädret så finns det uppåt 11000 parkeringsplatser i närområdet. Tanken är att man ska ta ut 100 kronor i parkeringsavgift. Bland annat för att det innebär en hel del kostnader att hantera parkeringsplatser. Dels är det markhyra, snöröjningskostnader och andra maskinkostnader kopplat till parkeringsplatserna. Fri parkering kan därför komma att innebära en stor ekonomisk förlust.

– Ja, det är ett antal kronor naturligtvis, som vi tappar i intäkter.

Med en vecka kvar tror Björn Floresjö att han ändå kommer att få ihop det.

– Jag hoppas det. Man ska ju vara optimist och jag har varit det i hela livet, så jag ska fortsätta med det ett tag till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".