Foto: Jessica Gow/TT

De flesta socialsekreterare i länet vill sluta sina jobb

SSR-ordförande Eva Holmqvist: " Det är alarmerande."
1:01 min

Sju av tio socialsekreterare i länet funderar på att sluta sitt jobb. Arbetet med barn, ungdomar och vuxna missbrukare till exempel är för tufft tycker flera och de anser att lönen är för låg. Det visar en undersökning som gjorts för Akademikerförbundet SSR av av Novus.

Undersökningen visar att arbetsbeslastningen har ökat, sjukskrivningarna har blivit fler och att det kan vara svårt att rekrytera ny personal.

Och i Dalarna är problemet större än i landet som helhet på flera punkter. Till exempel svarar 66 % av socialsekreterarna i länet att de har fått mer att göra det senaste året och 57 % säger att arbetsbelastningen har lett till fler sjukskrivningar, jämfört med 45 % på riksnivån.

– Det är ju alarmerande och beklagligt, säger Eva Holmqvist, SSR-ordförande i Avesta, men det är inget som förvånar henne.

Högre lön skulle få 58 % att stanna kvar på jobbet, därefter kommer bättre arbetsvillkor. Och det är några av de krav Akademikerförbundet SSR ska försöka att driva i samtal i kommunerna och med politikerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".