Restauranglärare Patrik Steen fick pris av Borlänge kommun
Patrik Steen som fick Borlänge kommuns pedagogiska pris för 2014. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio.

Pedagogpris till restaurangskoleläraren Patrik Steen

Steen: "Jag blev otroligt lycklig, stolt och rörd"
1:00 min

Borlänge kommun delade ut två priser i går. Dels kommunens omsorgspris som boendestödsteamet Hagalund fick ta emot. Dels pedagogpriset, som gick till läraren Patrik Steen.

Patrik Steen är lärare vid Hushagsgymnasiets restaurang- & livsmedelsprogram och han fick ta emot pedagogpriset för 2014.

--Jag blev otroligt lycklig och väldigt stolt, överrumplad och rörd när jag fick veta att jag fick det här priset, säger Patrik Steen som fortsätter att berätta vad han gjort så bra att kommunen gav honom priset.

--Ja, det jag har gjort är att jag har skapat möjligheter för våra elever att få fina jobb i branschen efter utbildningen. Bland annat har jag jobbat ganska hårt med marknadsföring, för för mig är det viktigt att utbildningen syns i till exempel media, bland annat genom att våra elever får vara med i olika tävlingar, säger Patrik Steen.

– Det som är viktigast tycker jag det är att tända den här lågan hos eleverna och få dem att tycka att det är intressant det här.

Samtidigt så är Patrik Steen noga med att påpeka att han ju också har duktiga medarbetare i utbildningen

--Jag har ju kollegor varav två är före detta elever och alla är jätteviktiga, säger han.

Men lika fullt så är det alltså Patrik Steen som fick Borlänge kommuns pedagogpris för 2014. 25 000 kronor, diplom och vackra ord gjorde att han till slut konstaterade

--Ja, nånting måste jag ju göra rätt i alla fall, så är det ju, säger han leende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".