Pengar.
Foto: Scanpix.

Pengar försvann från Mora kommun trots ändrade rutiner

Lena Fagerlund: "Det är tråkigt att det händer"
1:09 min

Mora kommun har upptäckt att det saknas 49 000 kronor i kommunens centrala kontantkassa. Men det är inte första gången som pengar har försvunnit från kommunen. År 2011 försvann 158 000 kronor på ett liknande sätt.

Det var under en rutinkontroll som man upptäckte att pengarna fattades och enligt ekonomichef Lena Fagerlund så kom det som en chock.

– Vi tänkte först att vad har vi missat i avstämningen? Så vi gjorde extra kontroller och försökte härleda vad som var bristen. Men sedan när vi insåg att det var något som hade hänt så fick man en sorts chock, för det känns ju väldigt tråkigt.

Att pengar från kommunens kontantkassa försvinner har hänt tidigare i Mora. År 2011 upptäckte man att 158 000 kronor fattades. Även då gjorde kommunen en polisanmälan men det ärendet avskrevs.

Efter den händelsen så tittade kommunen över sina rutiner när det gäller kontanthanteringen och man började räkna pengarna en gång i veckan. Men nu har det alltså försvunnit pengar igen, trots att rutinerna har setts över.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".