Susanna Kallur. Foto:Ryno Quantz/Scanpix
Susanna Kallur. Foto:Ryno Quantz/Scanpix

Kallur lägger ned inomhussäsongen

Friidrottsstjärnan Sanna Kallur ställer in resten av inomhussäsongen. Det beskedet lämnade hon på sin blogg under fredagen.

Efter comebacken i tyska Karlsruhe i slutet av januari var det tänkt att Kallur skulle fortsätta säsongen med ytterligare några tävlingar inomhus, förhoppningsvis även EM i Prag.

Nu skriver dock Sanna Kallur:

"Det är framför allt benhinnorna som gör sin röst hörd just nu. Jag fick ju ont i benhinnorna när jag var på läger runt nyår, och det kommer och går med tuff belastning.

Det har blivit bättre och bättre under de här två veckorna, helt klart, men inte tillräckligt bra för att tävla på. Och en sak har jag lovat mig själv inför hela den här comeback-resan, och det är att aldrig någonsin mer gå emot kroppens signaler. Det var det som körde ner mig i skiten från första början. Därför har jag bestämt mig för att inte springa några fler tävlingar inomhus, alltså varken XL-galan eller EM", fortsätter Kallur på sin blogg.

Nu gäller det för mig och Tobbe att klura lite på den nyvunna informationen och se hur vi ska lägga upp tränings- och tävlingsplaneringen framöver. För om någon undrar så tänker jag inte ge upp än."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".