Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
1 av 4
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
2 av 4
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
3 av 4
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
4 av 4
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio

Idag firar vi med semlor

"Det ska vara själva bullen, mandelmassan och grädde"
2:42 min

Det är Fettisdagen i dag och varianterna på semlorna har med åren blivit många. Det finns allt från blåbärssemlor till lakritssemlor, och senast ut var semelwrapen.

Vi gick ut på stan i Ludvika för att fråga hur folket där vill ha sin semla!

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".