Förbundskapten Rikard Grip och landslagets läkare Per 'Piggen' Andersson kommenterar Emil Jönssons skada under pressträffen inför herrarnas sprint på torsdag i skid-VM i Falun
Förbundskapten Rikard Grip och landslagets läkare Per 'Piggen' Andersson kommenterar Emil Jönssons skada under pressträffen inför herrarnas sprint på torsdag i skid-VM i Falun, Foto: Anders Wiklund / TT.

Landslagsläkaren om Jönsson: Det var det enda rätta

Per Andersson, landslagsläkare: "Vi tog beslutet att, nej det här kommer inte att hålla"
3:01 min

Emil Jönsson missar skid-VM i Falun på grund av en lårskada. Svårt beslut att ta, men det var det rätta, säger landslagsläkaren Per "Piggen" Andersson.

– Vi gjorde en klinisk undersökning på Emil och sedan ett skidtest han gjorde i klassisk teknik i Leksand, och vi var tre stycken och vi tittade på varandra och där tog vi beslutet att, nej det här kommer inte att hålla säger Per Andersson, och fortsätter:

– Det blev tydligt där och då att det var det rätta att göra, det var ett otroligt svårt beslut att ta men det var det rätta just nu. Vi ska dra lärdomar av det som skett och så ska vi titta på vad vi kan göra bättre för att det här inte ska uppstå igen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".