Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån och Anders Jelmin/SR

Stefan Löfven i Falun - tippar Sveriges medaljchanser

Stefan Löfven på skid-VM: "Jag har tippat sex medaljer"
3:22 min

Statsminister Stefan Löfven (S) är på besök i Falun inför skid-VM. Han träffade idag svenska skidlandslaget och berättade om hur många medaljer han tror Sverige tar. Samtidigt drömmer han om något större.

– Klart alla drömmer om en Olympiad. En Olympiad i Sverige skulle vara fantastiskt, men det är väldigt långt borta. Man ska inte utesluta det, men det måste finnas en bärighet i det, säger Stefan Löfven.

Han menar att det är viktigt för Sverige att få stora mästerskap.

– Jag vill gärna ha fler mästerskap, men det ska vara bärighet på det. Jag har precis fått höra att i det här mästerskapet i Falun så har de nästan sålt det antal biljetter som krävs för att få det att gå runt, det är väldigt bra. 

Löfven betonad att han inte utlovar några pengar till stora mästerskap, men menar att det är viktigt att regeringen samtalar med idrottsrörelsen kring vilka evenemang som Sverige har möjlighet att arrangera framöver.

– Det är viktigt att få hit världseliten till Sverige, det är bra för landet, både för vårt självförtorende och ekonomiskt. Människor från andra länder kommer hit och spenderar pengar. Stora mästerskap skapar stolthet och framtidshopp.

Hur många medaljer tar Sverige i skid-VM?

– Jag har tippat sex medaljer, det är rätt många, säger Löfven som på dagens träff med landslaget planerade att önska dem lycka till.

– Och säga att hela landet är stolt över vårt skidlandslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".