Norsk flagga
Foto: Helena Broström.

Efterlysning: 10 000 norrmän

Lina Ruth på turistbyrån i Rättvik: "Jag vet inte var de är"
0:38 min

Vi åkte till Rättvik för att insupa atmosfären kring Camp Norway. Det blev inte riktigt som det var tänkt då stämningen på gågatan var precis som under vanlig vardag.

Vid ett av skyltfönstren står Evert Hässelbäck som är på stan för att handla. Evert som är boende i Rättvik har inte heller märkt av någon anstormning förutom att han på onsdagskvällen hörde rösterna av två-tre norrmän inne på en bensinmack.

Inne på turistbyrån jobbar Lina Ruth som berättar att man hittils fått en del frågor om biljetter och busstider men att man ser fram emot att  få jobba ännu hårdare med att hjälpa VM-supportrar från vårt grannland. 

– De är väl på väg hoppas jag, eller så är de i Falun. 

Till slut träffar vi i alla fall en norrman vid namn Yngven. Han är på dagstur till VM och är på turistbyrån för att kolla busstiderna. Resten av skid-VM kommer han att följa från tv-soffan. Yngen är generös och hoppas att fler länder än Norge är med och tampas om medaljerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".