Naturskyddsföreningen kritisk till flygplats i Sälen
Foto: Scanpix.

Politiker skeptisk till flygplats i Sälenfjällen

Per Gunnar Stensvaag: "Åsikterna är mer delade här i Norge"
1:59 min

Nu kommer kritik mot den planerade storflygplatsen på Sälenfjället även från politiskt håll. Per Gunnar Stensvaag, som är ledare för Centerpartiet i Trysil, men också pilot hos SAS, är högst skeptisk till planerna.

Folk i Malung-Sälens kommun har börjat protestera mot planerna på att bygga en flygplats på fjället. Och en namninsamling mot flygplatsen har startats på nätet, det kunde vi berätta om i förra veckan.

Men även politikern Per Gunnar Stensvaag, som är ledare för Centerpartiet i Trysil, är skeptisk.

– Man har sett för många exempel på den här typen av bygge där det inte gått bra. Det är dyrt att driva en flygplats, och för att få de intäkter som behövs så krävs det ganska mycket trafik, säger han.

Per Gunnar Stensvaag är helt enkelt skeptisk till att man kommer få så många resande till flygplatsen i Sälenfjällen att det kommer gå runt ekonomiskt. Han hänvisar bland annat till att det bara tar två timmar till Gardemoens flygplats i Oslo. Och att likande satsningar i till exempel Idre inte fallit väl ut. Men han tänker inte göra något för att försöka stoppa planerna.

– Jag säger bara min åsikt i frågan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".