Leksandsforwarden Toni Kähkönen. Foto: Stig Kenne/TT
Leksandsforwarden Toni Kähkönen. Foto: Stig Kenne/TT

Leksands IF förlänger med Kähkönen

Leksands IF tecknade under fredagen ett 2-årskontrakt med den landslagsmeriterade finske forwarden Toni Kähkönen. – Toni är en viktig del av lagbygget inför kommande säsonger, och det har hela tiden varit prioriterat för oss att behålla honom i truppen, säger sportchefen Tore Jobs.

Toni Kähkönen kom till Leksand från finska Kärpät inför den här säsongen, och har trots en något skadedrabbad säsong svarat för 20 poäng på 40 matcher.

 – Framförallt har han svarat för ett hårt jobb och en härlig inställning, och han blev snabbt lite av en publikfavorit här i Leksand. Toni går in för allt till hundra procent, såväl under som inför och efter träningar och matcher. Han är en förebild för de yngre spelarna i Leksands IF, säger Tore Jobs i ett pressmeddelande.

 Leksands IF har nu samtliga spelare i den senaste tidens förstakedja, med Toni Kähkönen, Johan Ryno, och Mattias Ritola under kontrakt till nästa säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".