Utredningen om färdtjänsten är försenad

1:03 min

Region Dalarnas utredning angående färdtjänsten i länet är inte klar. Det var i december som Region Dalarna meddelade att man skulle göra en utredning av färdtjänsten efter att den fått stark kritik. Tanken var att den skulle vara klar inom en till två månader, men det är den alltså inte.

Susanne Borg på Synskadades Riksförbund tycker att det är tråkigt att utredningen inte är klar, men hon är inte förvånad.

– Vi förstod att det skulle ta längre tid än en till två månader. Vill man göra en gedigen utredning så tar det längre tid, men vi vill inte att det ska ta allt för lång tid för lång tid för det är här och nu vi vill resa.

Under det senaste året har färdtjänsten fått stark kritik från flera funktionshindersorganisationer då den inte har fungerat som den ska. I december anordnades en demonstration utanför Region Dalarna då många tröttnade på att färdtjänsten inte blev bättre, trots kritiken.

Då meddelande regionchefen att en utredning skulle startas och att den skulle vara klar om en till två månader. Men så är inte fallet.

Susanne Borg på Synskadades Riksförbund hoppas nu att utredningen ska var klar så fort som möjligt.

– Jag hoppas att den kan vara klar på vårkanten. Jag blir väldigt besviken och ledsen om jag får vänta till hösten.