Stiko-Per Larsson vandrar.
1 av 2
Stiko-Per Larsson. Foto: Håkan Lasse.
Stiko-Per Larsson vandrar.
2 av 2
Stiko-Per Larsson. Foto: Håkan Lasse.

Snart är Stiko-Per Larsson i mål

2:38 min

För nionde året i rad har artisten och låtskrivaren Stiko-Per Larsson gett sig ut på en vandringsturné i Sverige, där han hållit konserter längs vägen. Målet med vandringen är att de som lyssnar på honom ska skänka pengar till välgörenhet. Efter 40 dagars vandrande och spelande kommer han i dag hem till Leksand.

– Det har varit en helt fantastik resa från Göteborg till Leksand. Det har blivit totalt hundra mil och 44 konserter, säger Stiko-Per Larsson.

Under sin vandring har artisten utforskat många städer och byar. Men han medger att några blev favoriserade.

– Jag måste lyfta fram Eskilstuna, Sala, Åmål och Grythyttan. De överraskade mig rent konsertmässigt, säger Stiko-Per Larsson.

Målet med årets vandring var att slå föregående års notering på 208 000 kronor till SOS Barnbyar. Stiko-Per Larsson konstaterar glatt att han lyckats klara det.

– Vi är faktiskt uppe i 240 000 kronor. Det är helt sagolikt, säger han.

När artisten når hemstad, vilket kommer vara kring halv fem, kommer han hålla två sista konserter, en i Insjön och en på Korstäppan inne i Leksand.

– När jag når Leksands-skylten kommer jag skrika rakt ut, säger Stiko-Per Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista