Borlänge om integration i Almedalen

1:15 min

"Vem f-n bryr sig" är Borlänge kommuns arrangemang på Almedalen som ska få andra kommuner att ta ett större ansvar när det kommer till integration.

I dag arrangerar Borlänge kommun tillsammans med tre andra kommuner en heldag under Almedalssveckan i Visby. Det handlar främst om intregration och socialdemokratiska kommunalrådet Jan Bohman berättar varför han åker till Gotland och pratar om det.

– Vi hade ju inte åkt hit om vi inte trodde att det här var ett sätt att påverka, säger Jan Bohman som berättar om vilka personer han träffar på plats på Gotland som gör det värt att åka.

Hur ser dagen ut?

– Vi börjar med skolan och skolutvecklingen och de speciella utmaningarna som finns där. Sedan har vi ett seminarium som handlar om civilsamhället och sen ett där Borlänge bandy som berättar med bakgrunden till Somalia bandy.

– Förutom det här så jobbar jag mycket med bostäder och bostadsbyggande. Jag träffar bostadsbyggare och investerare och talar om hur fantastiskt det skulle vara om de kunde hjälpa oss med bostadsbristen i Borlänge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista