Skratt, sex och gråt när erfarna skådespelare kommer till Tällberg

2:45 min

På torsdag har föreställningen Den sista cigarren premiär på Klockargårdens kultursalong i Tällberg. Fram till augusti ser vi skådespelaren Lisa Lexfors från Uppsälje framföra den såkallade sexkomedin tillsammans med Anki Lindén, Helge Skoog och Michael Segerström.

Repetitionerna är i full gång på kultursalongen i Tällberg. Rekvisitan, de ihåliga böckerna där huvudkaraktären rektor Ragnar gömmer sina cigarrer, är på plats och stämningen är förväntansfull inför torsdagens premiär.

Pjäsen har bland annat kallats för sexkomedi för pensionärer, men Helge Skoog menar att den innehåller lika mycket djup.

– Jag hoppas det blir fullt med folk, och att de ömsom gråter ömsom skrattar. Att de går hem och säger "det där måste ni se", för detta är helt unikt, säger Helge Skoog.

Lisa Lexfors spelar rektor Ragnars dotter. Hon kommer från Uppsälje i Dalarna och tycker att det är roligt att arbeta med den erfarna trion.

– Det känns fantastiskt att få bo och jobba i den här vackra byn, och att få arbeta med denna underbara och erfarna trion, säger Lisa Lexfors.

I sommar planerar hon att introducera kollegorna för bygdens traditioner.

– De ska få smaka sill och tyta någon kväll, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista