Riazat (V): Fyll kungafamiljens slott med flyktingar!

2:44 min

Jag har ett förslag! Vi borde fylla kungafamiljens samtliga slott och villor med flyktingar. Så skrev riksdagsledamoten och vänsterpartisten Daniel Riazat från Falun i ett inlägg på sociala medier. Man kanske äntligen skulle få lite valuta för pengarna som hovet får varje år, säger Riazat.

Jag har ett förslag! Vi borde fylla kungafamiljens samtliga slott och villor med flyktingar. De skulle få plats med flera tusen flyktingar och vi kan äntligen få lite valuta för de hundratals miljoner kr som kungafamiljen får varje år.

Ja så skrev Daniel Riazat (V) på sociala medier för några dagar sedan.

– Jag ville väcka en tankeställare och föreslog därför att man skulle se över alla fastigheter som ägs av kungahuset och hovet, för att vi vet att det handlar om väldigt många kvadratmeter, och man kanske äntligen skulle få lite valuta för pengarna som hovet får varje år, säger Riazat.

– Det handlar om så många byggnader som står tomma för det mesta, och det är inte mer än rimligt att använda dem. Det är ju också redan skattepengar som finansierar alla dessa bostäder, fortsätter han.

– Jag skrev det mest för att väcka en tanke om att resurserna finns, det handlar bara om hur vi prioriterar våra resurser, säger Riazat.