Höghus på Domnarvsvallen? Inte om Evert Mellström får bestämma!

3:30 min

Sälj Domnarvsvallen och bygg höghus på platsent! Det tycker moderaterna Bo Persson och Clas Jacobsson i Borlänge som har skickat in ett förslag till kommunfullmäktige. Det vore synd att förstöra en sådan grej som Domnarvsallen, säger speakern Evert Mellström, som har varit medlem i Brage sedan februari 1966.

Som skäl uppger man dels bostadsbristen och dels att det behövs en ny arena i Borlänge.

– Gammal fin arena, väldigt kulturminne, jag förstår att det är attraktivt att bygga här, men jag tycker att det vore synd att förstöra en sådan grej som Domnarvsvallen. Den är i alla fall 90 år gammal, lika gammal som klubben, säger Evert Mellström som har varit speaker på matcherna på Domnarvsvallen i 47 år.

– En ny arena behövs, eller att den här rustas upp för det är behövligt med en renovering, fortsätter han.

Går det att föreställa sig höghus här på planen?

– Nej jag har svårt, vi har bebyggelse nedanför här, vi har en massa brukshus där nere, vi har ett gammalt hus som var läkarhus på den tiden, och jag kan inte plantera ett höghus här, det är svårt för mig. Men det kan säkert de där gubbarna som bestämmer.

Och Evert Mellström har många minnen från Domnarvsvallen:

– Det är mycket minnen, matcherna mot Inter, Brage i allsvenskan i många år, det var högtidsstunder.

Men är det inte bra att man gör något åt bostadsbristen i Borlänge?

– Jo men jag har väldigt svårt att tro att ett höghus kan bli attraktivt för folk som inte har de här riktiga pengarna, för jag tror väl att det blir dyra grejer. Och jag tycker att det finns mycket andra ställen att bygga på.