Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Snabbt och gott med vitkål foto:Sveriges Radio
Snabbt och gott med vitkål foto:Sveriges Radio

Från grillkol till vitkål

Vår kock Sara Nyström fortsätter att laga mat på säsongens primörer, idag med fokus på vitkålen.

En snabblagad vardagsrätt.

300 gr nötfärs

200 gr grovrivna morötter

200 gr finstrimlad vitkål

1 hackad gullök

2 pressade vitlöksklyftor

3 dl lätt creme fraiche

1 dl vatten

1 msk koncentrerad kalvfond

2 msk soja

1 msk vitt vins vinäger

2 msk smör

Salt och svartpeppar

Fräs upp köttfärsen i smöret på högvärme i en stekpanna tills färsen är brynt, tillsätt morötter, vitkål, lök och vitlök och låt det fräsa ihop i 2 minuter. Låt creme fraiche, vatten, soja, kalvfond och vinägern gå ner i pannan och koka ihop i 5 minuter. Smaka sedan av med salt och peppar.

Servera med råris och tomatsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".