Kommunalrådet: ”Vi får lösa det här”

1:06 min

Mottagandet av asylsökande i Nås kan komma att bli en utmaning, men kommunen måste ställa upp. Det menar det centerpartistiska kommunalrådet Per-Anders Westhed i Vansbro.

Under onsdagen hölls ett informationsmöte i Nås om det asylboendet som kan komma att öppna på orten. Förutom att Migrationsverket fanns på plats så var även Bert Karlsson där, vars företag hyr det gamla vandrarhemmet som i framtiden alltså kan bli ett asylboende. 

– Jag tycker det var lugnt och sakligt informationsmöte. Det kom mycket folk vilket inte förvånar mig alls. De vill veta och de har naturligtvis en oro över vad som kommer att hända, säger kommunalrådet Per-Anders Westhed (C).

Mottagande av drygt 100 asylsökande i Nås var något som väckte frågor om integration bland deltagarna på mötet och hur väl förberedda kommunen egentligen är.

Kommunalrådet konstaterade att mottagandet kommer bli en utmaning för kommunen men påminde också om det rådande världsläget.

– Och då är det bara att konstatera att vi måste ställa upp och lösa detta på bästa sätt i samförstånd. Vi måste lösa det här.

Ni tror att Vansbro kommun klarar det här?

– Jag tror det, säger Per-Anders Westhed (C).