Orsachef besviken på kommunen

0:56 min

Integrations- och boendechefen Eva Nordfjell i Orsa får sparken från sitt jobb efter att hon tillåtit en asylsökande kvinna praktisera i köket på ett asylboende i somras och i gengäld gett kvinnan matrekvistioner för 3 000 kronor att handla mat för. Men nu när hon får lämna sin tjänst så kritiserar Eva Nordfjell nu Orsa kommuns agerande.

– Jag kunde inte i min vildaste föreställningsvärld tro att det skulle få de här konsekvenserna. Jag hade önskat att man gjort en grundligare utredning där jag hade fått komma till tals mer, så bilden hade blivit mer komplett, säger Eva Nordfjell.

Eva Nordfjell har varit integrations- och boendechef i över ett år, men får nu alltså sluta. Händelsen i somras menar hon till stor del beror på att kommunen inte gett henne det stöd hon skulle ha behövt för att göra sitt jobb, samtidigt som kommunchefen Ann-Therese Albertsson menar att det hela handlar om en förtroendefråga.

Men kommunchefen vill inte gå in på detaljer gällande omplaceringen av integrations- och boendechefen.

– Det är ju väldigt svårt att uttala sig i det, man får komma ihåg att det är olika uppfattningar om vad som har hänt och där måste man respektera varandra.

– Mitt ansvar det är ju att göra det som är bäst för kommunen ur ett helhetsperspektiv, säger Ann-Therese Albertsson.