Hela Sverige skramlar - insamlingskonsert för folk på flykt

4:22 min

Den 29 september hålls galan Hela Sverige skramlar i Globen i Stockholm, och alla intäkter går till UNHCR för att hjälpa människor på flykt. På galan kommer bland annat artisterna Björn Dixgård och Miss Li från Borlänge att uppträda. Vi kände att vi måste hitta på något och göra något, säger Mikael Tillman från Falun, som är en av initiativtagarna.

Hela Sverige skramlar är namnet på en stor insamlingskonsert i Stockholm 29 september för att hjälpa människor på flykt.

En av dem som ligger bakom galan är Mikael Tillman från Falun som skrev på sin facebooksida så här:

I onsdags kväll i förra veckan satt jag och ett par kollegor i en hotellobby i Lund. Vi pratade allmänt om flyktingkatastrofen och bilden på lille killen i strandkanten. Kände hopplöshet och uppgivenhet för mänskligheten. Det va dags att splitta upp och gå och lägga sig... Men nån av oss tjatade om att beställa en runda till. Vi började diskutera vad vi kan göra? Vilka känner vi? Där och då bestämde vi oss för att göra nått. Några hundra sms och email senare så har vi lånat globen gratis, pratat med hela liveindustrin och fått människor att ta ledigt för att tillsammans arrangera en konsert till förmån för människor på flykt. ‪#‎helasverigeskramlar‬ ‪#‎unhcr"

Ett 40-tal artister och komiker kommer uppträda, bland annat Carola Häggkvist, Lars Winnerbäck, Miss Li, Jonas Gardell, Petter, Björn Dixgård och Tomas Ledin.

Biljetterna till galan släpps den 15 september.