Så blir du lesbisk - liten handbok av Mian Lodalen

5:17 min

Tänk om sexualiteten inte är statisk? Tänk om alla kvinnor kan finna sin inre flata? Om detta handlar författaren Mian Lodalens nya bok Liten handbok i konsten att bli lesbisk. Min vision är ju liksom inte att hela Sverige ska förvandlas till ett homoparadis, men gräset är grönare på den här sidan, säger Mian Lodalen.

– En av de stora ögonhöjare när jag gjorde researchen till den här boken var att barn till lesbiska mår så oerhört mycket bättre än barn till heterosexuella, och det här är det mest provocerande, säger Lodalen och fortsätter:

– Lesbiska har mer fritid än vad heterosexuella kvinnor har vilket har att göra med att vi är mer jämställda än vad heterosexuella är.

– Och får jag säga något om sexet när jag ändå har chansen, klitoris är den överlägset känsliga delen inom mänsklig anatomi, tre gånger så känslig som mannens ollon. Och då tänker man ju att det borde vara tvärt om än vad det är idag, att kvinnor har lätt att komma och att män kämpar på och kvinnor får kämpa på. Det sorgliga är att var femte kvinna kommer sällan eller aldrig när hon har sex med en man, lesbiska har nästan dubbelt så hög orgasmfrekvens.

Mian Lodalen kommer idag till Dalarna och ska föreläsa på Kristinegymnasiet i Falun.