Uppgifter: Svartenbrandt gripen för misshandel

En 70-årig man som enligt uppgifter till Aftonbladet är Avestabördige Lars Ferm, tidigare Lars-Inge Svartenbrandt, har gripits i Kopparberg.

Polisen vill varken bekräfta eller dementera om det verkligen är Lars-Inge Svartenbrandt, som i dag heter Lars Ferm, som har gripits.

– Jag kan bara säga att det är en man född 1945 som har gripits och nu anhållits, misstänkt för misshandel, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid polisen i Örebro län.

Han känner inte till några detaljer om misshandeln utan säger att ett vittne larmade om misshandeln och att den misstänkte greps på platsen.

Aftonbladet uppger att misshandeln av en kvinna skedde utomhus och att människor på orten gick emellan för att stoppa misshandeln.

Enligt TT har Lars Ferm har suttit i fängelse i sammanlagt nästan 40 år av sitt liv, och har klassats som en av landets farligaste förbrytare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista