Eva Palm Uhlin balanserar en bandyboll på sin klubba.
1 av 3
Eva Palm Uhlin hoppas på stora framgångar för laget i framtiden. Foto: Anna Lindgren
Emmie Lingemyr och Olivia Rustas med en bandyplan bakom sig.
2 av 3
Emmie Lingemyr och Olivia Rustas ser fram emot kommande säsong. Foto: Anna Lindgren

Grycksbo startar damlag i bandy

4:21 min

Nu har Dalarna återigen ett damlag i bandy. Efter flera år utan damverksamhet i länet har nu Grycksbo IF startat upp ett lag som kommer att spela i allsvenskan.

Under den kommande säsongen kommer flera tjejer i Grycksbo IF att spela som ett damlag i allsvenskan. Det är det enda damlaget i bandy i länet. Det har funnits damlag tidigare i Dalarna men på grund av brist på spelare och ledare har alla lagts ner.

Eva Palm Uhlin är tränare för det nya damlaget och hon tycker att det känns kul att ha varit med och startat upp den nya verksamheten.

– Det är ju fantastiskt roligt att kunna erbjuda många äldre tjejer att kunna fortsätta spela bandy.

Hoppas att fler fortsätter spela
En av spelarna i det nya damlaget är mittfältaren Olivia Rustas. Hon tycker att det är både roligt och viktigt att det finns ett damlag i Dalarna igen.

– Jag tycker att det är jättekul! Dels för oss, att vi får gå upp ett steg och spela i ett damlag. Och dels för de yngre som kommer upp. Att de får någonting att sikta mot. Att fler tjejer kan fortsätta så att de inte lägger av vid 15-16årsåldern.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista