Viktor Mårtensson, Leksands IF
Leksands Viktor Mårtensson. Foto: TT.

Leksand starkast i jumbomötet

3:36 min

Leksand var det bästa laget i jumbomötet med Sundsvall på hemmaplan. Matchen slutade 6-3, och sex mål är säsongsbästa av Leksand.

Leksand bjöd hemmapubliken på en riktigt bra inledningsperiod, men som vanligt var det alldeles för ineffektivt. 2-0 borde varit minst det dubbla sett till målchanser och spel.

När Sundsvall reducerade till 3-2 i slutet av mittenronden, då befarade nog många på läktarplats att det skulle bli en ny trist matchutgång. Men ett sent 4-2 i perioden gav hemmalaget ny tvåmålsledning och andrum.

Den tredje perioden blev spännande, där Sundsvall vid ställningen 4-3 jagade en kvittering. Janos Hari, som var delaktig i fem av de sex målen, skickade dock i slutskedet in 6-3 i öppen målbur.

Leksand kan vara nöjd med den första perioden, men resten av insatsen var medioker. Med segern har Leksand nu 10 poäng, men finns kvar bland bottenlagen i tabellen.

För amerikanen Mike Embach blev matchen mot Sundsvall hans sista i LIF-tröjan. Han fick beskedet efter slutsignalen från sportchefen Tore Jobs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista