I dag, när det är Djurens Dag, så har fotografen Mia Spange öppnat studion och skänker alla pengar från husdjursfotograferingen till djurambulansen i Dalarna. Peggy och Isa poserar framför kameran.
1 av 2
I dag, när det är Djurens Dag, så har fotografen Mia Spange öppnat studion och skänker alla pengar från husdjursfotograferingen till djurambulansen i Dalarna. Peggy och Isa poserar framför kameran. Foto: Sofie Lind/Sveriges Radio.
Mia Spange, Patrik Eriksson och Lina Ilar är med i fotostudion och plåtar husdjur till förmån för djurambulansen i Dalarna.
2 av 2
Mia Spange, Patrik Eriksson och Lina Ilar är med i fotostudion och plåtar husdjur till förmån för djurambulansen i Dalarna. Foto: Sofie Lind/Sveriges Radio.

Plåtar för djurambulansen

1:08 min

I dag är det djurens dag och just på grund av det, så har fotografen Mia Spange utanför Falun öppnat upp sin studio för att fotografera husdjur, och skänker sedan pengarna oavkortat till djurambulansen i Dalarna.

– Jag har följt djurambulansen på sociala medier ett tag och sett hur de ideellt gör uttryckningar när djur är skadade, både tama och vilda, och jag tycker det är en sån fin gest, att jag tänker att ett litet ekonomiskt bidrag kan vara väldigt hjälpsamt för dem.

I studion, på en röd liten soffa i barockstil, så sitter pudlarna Peggy och Isa med nosarna mot varandra. De är två av husdjuren som stannat till i studion i dag, just för få sin bild tagen.

Och pengarna som fotografen Mia Spange får in för bilderna går direkt till Djurambulansen i Dalarna, som Markus Backström varit med och startat.

– Det är helt fantastiskt att vi kan få hjälp att samla in pengar på det här sättet. Det kommer hjälpa oss jättemycket.

Mia Spange hoppas få in pengar så det räcker till handpenning till en ny bil till djurambulansen eller åtminstone bensinpengar. I dag arbetar fem personer ideellt med ambulansen och har sammanlagt fyra bilar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista