Foto: Linda Zinderland
Foto: Linda Zinderland/Sveriges Radio.

Två fall av väskryckning – äldre kvinnor skadade

Borlänge har det anmälts två fall av väskryckning. I båda fallen är det äldre kvinnor som har drabbats när yngre män ryckt tag i deras väskor ute på gatan.

Händelserna rubriceras som grov stöld respektive grov stöldförsök och polisen söker vittnen till händelser som de beskriver så här:

 "Den första väskryckningen inträffade måndagen den 5 oktober, omkring kl. 14.00, på Lunde Mats Gata. En kvinna kände i närheten av parkeringslängan hur någon tog tag i hennes axelrem på väskan. Det resulterade i att hon drogs runt och föll på sin nyopererade höft, vilket orsakade henne smärta. Dessutom skadade hon sin högra arm. 

De tre gärningsmännen försvann med väskan över gräsmattan i riktning mot stadshuset. Kvinnan återfick sedan väskan genom en annan person, men då var plånboken med 200 kronor i kontanter borta. Två kvinnliga vittnen ska ha funnits i anslutning till händelsen, men polisen har ingen uppgift om vilka de var. Dessa, plus eventuellt andra vittnen, ombeds kontakta polisen inför den fortsatta utredningen. 

Den andra händelsen inträffade tisdagen den 6 oktober, omkring kl. 13.30. En kvinna gick på Tångringsgatan när hon mötte fyra yngre manliga personer. Minst en av dem ryckte i hennes väska, men kvinnan höll emot. Hon tappade emellertid balansen och ramlade baklänges så att hon slog i ländryggen och vänster underarm. 

Det unga gänget fick inte med sig någon väska när de försvann in mellan tegelhusen. Även i detta fall tar polisen gärna emot alla upplysningar kring platsen och tidpunkten som kan bli till ett stöd för utredningen."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".