Ungärde skola i Lima. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg/Sveriges radio
Ungärde skola i Lima kommer ha cirka 250 elever om sparförslagen går igenom. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg/Sveriges radio

Lärare i Malung-Sälen oroliga för besparingar

2:18 min

Malung-Sälens kommun står inför stora besparingar. Just nu kollar kommunen på hur de kan spara in pengar och det skulle bland annat kunna bli så att vissa skolor görs om och att vissa skolor avvecklas. Det här oroar många lärare.

– Det som kommer att ske är att vi får kvar en F3-skola i Sälen och att eleverna som går i fyran och femman kommer bussas till Lima, 3 mil söderut från Sälen. Det ser vi som olyckligt för både eleverna och för bygden, säger Marie Gommel Karlsson är lärare i Sälen.

Vad oroas ni mest för?

– Jag tycker det är synd för eleverna att de får en så lång skoldag. Vissa elever skulle få drygt en timme att resa, sen har de en timme hem också. Det blir en väldigt lång skoldag för en nioåring, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista