Myran i Falun
Motionsslingor på Myren i Falun kan förstöras om byggnationer enligt kommuns detaljplan blir av där. Foto: Johan Thorén/ Sveriges Radio.

Motionsslinga i Falun kan förstöras vid nybyggnation

3:37 min

På Myran i Falun ska en bilfirma bygga nya lokaler. Om det görs enligt kommunens detaljplan så tar man bort kopplingen mellan två motionsslingor som finns där.

Möjligheten att kunna åka skidor mellan två motionsområden i Falun kommer att försvinna i framtiden om inte kommunen ändrar sin detaljplan för området Myran. Men det räcker att flytta byggnationen några meter för att motionsslingan ska finnas kvar, menar Gerth Bradley i Svärdsjö som överklagat.

Han har överklagat beslutet hos kommunen men även hos länsstyrelsen som säger att han inte har rätt att överklaga eftersom han inte äger någon fastighet i området. Kommunen borde se värdet i att kombinera nybyggnationen med motionsspåret, säger Gerth Bradley.

– Det är det som Falu kommuns tjänstemän är dåliga på när de ritar detaljplaner. De tittar inte vad som finns och hur det han använts. Jag vet inte om man tar klossar och kastar ut på ett papper bara. Jag hoppas att det inte är så, men jag tycker de är för klena på att ta hänsyn, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista