Stefan Dangardt tycker det är viktigt att lyfta fram positiva nyheter. Foto: Lotta Rydén
Stefan Dangardt tycker det är viktigt att lyfta fram positiva nyheter. Foto: Lotta Rydén

Polisen jobbar mot narkotika efter flera överdoser

1:03 min

Efter flera drogrelaterade överdoser i Avesta under sensommaren bestämde sig polisen för att fokusera sitt arbete på narkotikabrott i länet. Det har lett till 89 fall av drogrelaterade anmälningar under september.

Stefan Dangardt är informatör hos Polisen Dalarna.

– Vi fick information om flera fall av misstänka överdoser inom en begränsad tidsperiod, och vi insåg att det här måste vi fokusera våra verksamheter mot. Det har vi gjort, tycker vi själva på ett framgångsrikt sätt.

Polisen lyfter fram beslag av narkotika, pengar och vapen som en del av framgången under deras arbete i september. Enligt Stefan Dangardt har polisen jobbat på som vanligt, men lite mer fokuserat.

– Jag tycker inte att så mycket har ändrat sig. Vi har tagit i lite och kommer fortsätta med det. Förhoppningsvis kommer vi kunna redovisa den här typen av resultat i oktober och november också.

Är det positivt att ni har beslagtagit så här mycket?

- I någon mening är det naturligtvis negativt eftersom att det visar att det förekommer mycket narkotika, mycket kriminalitet. Men det är i och för sig ingen nyhet. Men vi tycker att det är positivt att försöka tala om att vi åstadkommer resultat också, säger Dangardt.


Beslag av narkotika i september

Pulver: 327 g amfetamin
Cannabis:
 251 g hasch, 202 g marijuana, 31 st plantor.
Tabletter: 2110 st 

89 fall av drogrelaterade anmälningar. Varav 15 fall av försäljning.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista