Caroline Eklund och Lunds universitet
Caroline Eklund är inte orolig efter hoten mot Lunds universitet.

Universitetsstudenten Caroline Eklund inte orolig efter hoten

1:59 min

Lunds universitet håller stängt idag efter anonyma hot på appen Jodel. Hotet har samma formulering som användes vid skolskjutningen i Oregon den första oktober. Men enligt Caroline Eklund från Falun, som läser till socionom på universitetet, så är varken hon eller hennes kamrater oroliga.

På appen Jodel kunde man igår läsa meddelandet:

Några av er är ok. Gå inte till Universitetet imorgon om ni är i Lund. Kolla nyheterna imorgon morgon. Så länge jodlare.

Och detta är alltså exakt samma formulering som användes vid skolskjutningen i Oregon den första oktober. I den skjutningen dödades totalt tio personer.

Vid midnatt beslutade universitetsledningen att hålla samtliga verksamheter stängda på måndagen.

Caroline Eklund pluggar till socionom på Lunds universitet och hon fick reda på det här tidigt igår morse när folk började skriva om det på sociala medier.

– Man tar det inte jätteseriöst, jag tänker att det är någon som drar något dåligt skämt, försöker vara rolig fast än att det inte är jättekul, speciellt inte med tanke på vad som hänt tidigare, säger Caroline Eklund.

Är dina skolkompisar oroliga?

– Nej, inte vad jag hört om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista