Kurt Podgorski. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio.
Kurt Podgorski. Foto: Sofie Lind/Sveriges Radio

Tidsbrist är orsak till försenad skogscertifiering

0:54 min

Nu svarar Malung-Sälens kommun på kritiken om att man inte har miljöcertifierat sin skog. Anledningen till att certifieringen inte har blivit klar är att tiden inte har räckt till.

Enligt det socialdemokratiska kommunalrådet Kurt Podgorski har arbetet med certifieringen tagit lång tid på grund av tidsbrist.

– Skog och mark som vi har som en enhet har haft väldigt mycket annat att syssla med så det har uppenbarligen inte nått fram. Det är därför vi forcerar lite från politiken och säger att vi ska fortsätta.

I december förra året beslutade kommunfullmäktige att man under 2015 skulle påbörja arbetet med att certifiera kommunens skog. Men under året har arbetet med certifieringen inte kommit speciellt långt. Därför beslutade man på kommunfullmäktige den 21 september i år att fortsätta arbetet med miljöcertifieringen under 2016.

Enligt Kurt Podgorski så kommer också en miljöcertifiering finnas för kommunens skog under nästa år.

– Jag förutsätter att det blir klart under 2016.

Då kommer man att ha en miljöcertifierad skog 2016?

– Ja, alltså det här är ju ingen stor procedur utan det är bara att bestämma sig för vilken certifieringsmetod vi ska ha.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista