Anki Sylvan på Svenska kyrkan och Lasse Westin är två av de som ordnar det här projektet. Foto: Linn Bäckström/ Sveriges Radio
Anki Sylvan på Svenska kyrkan och Lasse Westin är två av de som ordnar det här projektet. Foto: Linn Bäckström/ Sveriges Radio

Öppnande av härbärge för EU-migranter skjuts upp

1:04 min

Första november skulle ett härbärge för EU-migranter öppna i Falun. Olika kyrkor i Falun har startat det här projektet, men de har inte ännu lyckats hitta någon lokal och därför tvingas öppnandet flyttas fram.

Projektet heter Vinternatt, och syftet är att EU-migranter i Falun ska få tak över huvudet nu under den kallaste tiden på året. Härberget skulle bestå av tio till tolv sovplatser och ska enbart vara öppet på nätterna.

Men nu är det oklart när det här kommer stå klart berättar Anki Sylvan, som jobbar på Svenska kyrkan och som är en del av projektet.

– Lokal har varit svårt för oss att få tag i, men vi letar febrilt. Vår vision var att öppna första november för det är då kylan kommer, men det kommer att dröja längre.

När är det rimligt att tro att det kan öppna?

– Första december kanske. Det vore en dröm, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista